Panowie, czytam tak co jakiś czas te wszystkie komentarze odnośnie tego jak to pvp jest mało zbalansowane, wszystko jest op a w szczególności monk, że trzeba grać w blue items albo bez broni najlepiej bo inaczej to sensu najmniejszego nie ma i przyznam, że trochę mnie to dziwi... Nie, źle się wyraziłem tak naprawdę to uważam to za totalną bzdurę.
PvP z odpowiednim gearem jest grywalne i to w znacznie bardziej zbalansowanym stopniu pomiędzy klasami niż miało to miejsce w d2 1.09 IMO. Prawda jest taka, że taktyki i buildy nie zostały jeszcze nawet powymyślane i wiele osób tak jak ja od czasu wejścia na PTR zmienia build codziennie ucząc się jak i czym grać.
Tak jak już paru ogarniętych na tym portalu napisało, NIE MA SENSU ATM NICZEGO OGRANICZAĆ I ROBIĆ ZASADY (sorki za wyrażenie) Z DUPY! Nikt narazie nie ogarnia PVP w d3 na takim lvlu, żeby stworzyć jakikolwiek sensowny zestaw reguł regulujących rozgrywkę.
IMHO wystartujcie jak najszybciej z testową ligą na PTR, każdy z nas zbierze doświadczenie zarówno organizatorzy jak i uczestnicy. Jeśli coś item/skill faktycznie będzie nie do skontrowania to wtedy zaczniemy rozkminiać jak i czy w ogóle jest jakaś sensowna metoda poprawienia rozgrywki i to jak najmniejszym kosztem odbiegania od orginału i ograniczania czegokolwiek.
Do roboty!