jak Ci się sprawuje? Jak wykonanie i temperatura? Nie grzeje się?
E: Czy jest coś widoczne u Ciebie z podsumowania w tym linku?
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-IdeaPad-Y570.61961.0.html
Mam tego lapka niewiele ponad tydzień więc mogę opisać jedynie wstępne wrażenie. Wykonanie w porządku, aluminiowy pulpit i klawiatura wygodne, a kolor wcale nie jest "dziwny". Jedyne do czego bym się przyczepił to plastikowa ramka wokół matrycy - sprawia wrażenie bardzo delikatnej i pewnie mogliby to zaprojektować lepiej. Rozstawienie gniazd bez zarzutu. Matryca nie jest wybitna, ale ujdzie. Jeśli chodzi o dźwięk to ofc lapka się nie kupuje dla głośników, a jednak mam wrażenie, że tu są całkiem niezłe... Co nie zmienia faktu, że w domu i tak podłączam to do wieży.
Temperatura przy zwykłej pracy jest raczej nieodczuwalna, i nawet wiatrak siedzi cicho. Przy grach normalne chłodzenie zdaje się dawać radę, klawiatura robi się cieplejsza, ale nic niepokojącego w tym nie widzę. Sprawdzałem temperatury na procesorze i grafie przy obciążeniu - były nawet niższe niż w tym teście ze stronki.
Nie mogę zbyt wiele powiedzieć o tym jak lapek radzi sobie z nowymi grami. Grałem w nowego Duke Nukema i wszystko było pięknie na full detalach, no ale ta gierka nie jest wymagająca. Testy ze stronki są w tym względzie dość pozytywne. Nie powiem również jak radzi sobie bateria, bo nie miałem okazji jej wypróbować na dłużej.
Póki co jestem zadowolony z zakupu. Jedynym problemem była tona zainstalowanego oprogramowania firmowego, która nikomu do niczego niepotrzebna... No ale wszystko szybko wywaliłem uwalniając ze 200 MB ramu.