Ja jestem zachwycony.
Cukierkowa grafika? Zartujesz? Jezeli Diablo 3 ma cukierkowa grafike, to diablo 2 rzyga tęczą. Diablo 3 ma moim zdaniem bardziej klimatyczne lokacje, bardziej roznorodne, a nie ciagle dzungla dzungla albo piasek piasek, kazdy z 5 aktow Diablo 2 jest niezwykle monotonny, z czego klimatyczne, mroczne, sa tylko pojedyncze lokacje. W Diablo 3 moim zdaniem jest zupelnie na odwrot.
Gra sie swietnie, animacje fantastyczne, potwory roznorodne, zyjaca scenografia tez bardzo mi sie podoba.
Poza tym mimo ogromnych uproszczen wzgledem diablo 2 w kwestii mechaniki, gra wydaje sie byc trudniejsza. Moze za kilka lat bede mowil cos innego, ale swietne jest to, ze dzieki cooldownom, dzieki temu, ze jedne skille powoduja przyrost jakiejs formy energii, a inne z niej korzystaja - nie ma tego klasycznego bezmyslnego klikania w myszkę, co w Diablo 2. Nie operuje się 20 skillami, ale juz nawet koniecznosc uzywania kilku bardzo mnie cieszy.
Mysle, ze D3 dostarczy nam wiele frajdy, zanim zajmiemy sie za powazny pvp biznes ;p