No to tak drogi Picku , w naszym kraju każdy obywatel ma prawo posiadać linię telefoniczną a co za tym idzie również internet , jako że TP S.A ma monopol na rynku na kable telefoniczne , to ma tez obowiązek cię podłaczyć , ale oczywiście oni w salonach ani nigdzie o tym nie informują tylko w zamian wciskają ci net bez przewodowy , a ty im mówisz nie dziękuję gdyż net bez przewodowy jest niezadowalający dla mnie chce net z kabla wtedy Pan/Pani mówi ci że mogą spróbować podłaczyć i wszystko zależy co powiedzą technicy , i oczywiscie technicy powiedzą że nie ma możliwości technicznych więc nawet nie zgadzaj się na takie coś , z grubej rury wyjedz im tekstem że masz lepszy pomysł , poproś o umowę o podłączenie lini w ciągu 10 miechów i wtedy gościa w TP zatka uwierz mi:P i on wtedy taka umowe wyciągnie i spiszecie , sprawdz żeby dobrze się podpisał dobrze wypełnił i pieczątki dał bo oni nie są chętni do podpisywania tych umów , no i wtedy jak cie nie podłączą w ciągu 10 miechów wysyłasz pismo do centrali wraz z kopią tej umowy i opisujesz sytuacje , po jakimś czasie dzwonią do ciebie z tpsa i mówią ze przysługuje ci odszkodowanie w wysokosci miesięcznego abonamentu w moim wypadku jest to 60 pln miesięcznie i tak aż do momentu gdy cię podłączą
okey czy teraz się rozwinąłem wystarczająco:P