W GW jest abonament czy jednorazowo się buli przy kupnie gry?
Nie ma abonamentu. Od razu mówię, że jest system mikro płatności i można sobie pokupować jakieś bzdury w stylu petów/dodatków do wyglądu postaci czasowych bonusów do expa za zabijanie mobów (expi się robiąc coś innego i o ile nienawidziłem lvlowania w WoWie, tak te dynamiczne eventy w GW2 są fajne, zastępują też raidy i nie trzeba się na nie z nikim umawiać). Do PvP nic sobie kupić nie można i to się nie zmieni, bo Arena Net (btw goście pochodzą z Blizzard North) marzy o e-sportowym podejściu do sPvP w GW2. Nie wydasz wielokrotności 250€, żeby zyskać jakąkolwiek przewagę
Odpowiadając Damxowi o tym, że nie da się pograć godzinkę dziennie i być najlepszym na świecie - święta racja, ale fakt, że podczas dzisiejszego stress testu zrobiłem sobie maga i 10 minut później grałem nim 5vs5 na wszystkich mapach daje trochę inną perspektywę niż.. a zresztą, każdy tutaj grał na AN i wie, że brak jakiegokolwiek grindu jak się chce pograć toury to luksus sam w sobie.
Walka jest o wiele bardziej skillowa niż w wowie i ma kilka nowych rozwiązań - np combosy skilli różnych klas - mag rzuca firewalla, warrior z jego teamu przez to szarżuje = dostaje fire armor, albo robi whirlwinda stojąc w firewallu - naokoło zaczynają latać kule ognia.