Temat przeznaczony do wymieniania swoich opinii i doswiadczen zwiazanych z tym sportem. Mysle, ze znajdzie sie ktos oprocz mnie, kto interesuje sie siatkowka.
Obecnie trwaja playoffy w PlusLidze. W polfinalach zmierzy sie ZAKSA z Resovia i Skra z JW. Sensacji nie ma, choc Delecta byla blisko dojscia do polfinalow, ale kondycjnie nie wytrzymali, choc w tym sezonie Konarski i Antiga na duzym plusie. ZAKSA wzmocniona Francuzami powinna dojsc do finalow raczej. W drugiej parze zespol z Belchatowa jest kanydatem, nie ma innej opcji, bo Lasko sam w ataku nie da rady, mimo jego bardzo dobrej formy. Uwazam, ze aktualnie jest najlepszym atakujacym w naszej lidze. Szkoda, ze nie gra w polskiej kadrze. Bartman na blokadzie dlugo nie pociagnie i moze nie zagrac na IO.
W tym roku reprezentacja wezmie udzial w Igrzyskach Olimpisjkich w Londynie. Anastasi pewnie nie da pograc mlodym i ma juz mniej wiecej swoja dwunastke. W ataku na pewno bedzie gral Jarosz no i pewnie Zibi i Konarski nie dostanie pewnie szansy, a jest w o wiele lepszej formie niz Bartman. Jesli chodzi o rozgrywajacych to nie widze innej opcji niz Zagumny i Zygadlo. Na libero Ignaczak, ale Zatorski juz depta mu po pietach, wiec w przyszlosci to on bedzie pierwszy. Na przyjeciu Winiarski, Ruciak i Kurek, ktory mam nadzieje, ze wejdzie z forma i bedzie jak zawsze filarem naszej druzyny w ataku. Do nich dojdzie Kubiak, ale tez jest na razie bez formy. Ze srodkiem mam problem, bo nasi podstawowi gracze nie zachwycaja obecnie swoja gra, ale mysle, ze Andrea da rade i ich rozbudzi. Na tej pozycji widze Nowakowskiego, Mozdzonka i Plinskiego, ktory w tym sezonie naprawde dobrze gra i moze zdobedzie uznanie w oczach trenera.
Pozdrawiam wszystkich sympatykow siatkowki.