Wraz z aktualizacja 1.0.8 dostaniemy możliwość tworzenia własnych pokoi czatu. Jest to mała zmiana, prosta implementacja, jednak dająca ogromne możliwości - także nam, lidze d3cl.
PCL posiadało pokój wraz z botem, tutaj oczywiście bota nie będzie z oczywistych oczywistości, że się tak wyrażę.
Jednak interesuje mnie, czy również będzie można tworzyć czat, za pewne bez nazw, chociaż może.. w taki sposób, aby
można było dołączyć i odchodzić bez konieczności ciągłego go tworzenia. O co mi chodzi?
Tworzymy czat typu d3cl#4321. Pokój ten byłby ciągle online, 99 limit graczy to i tak dosyć sporo. Wchodzimi na czat, widzimy kto online, pytamy się czy zechce grać lige, wówczas wyzwanie itp.
Było by to MEGA ułatwienie i rozwój możliwości. Obecnie kopiowanie battle.tagu gracza, dodanie do znajomych - i nie wiemy czy on np. nie sprawdza kto go wyzwał - a wyzwał mnie barb, więc udaje że mnie nie ma i jestem offline.
Jak myślicie, będzie taka możliwość?
ps. Należy również dodać cytat: "Zdajemy sobie sprawę, że gracze oczekują bardziej rozbudowanych funkcji w tym zakresie (np. możliwości tworzenia gildii) i w przyszłości planujemy wprowadzić dodatkowe opcje czatu grupowego. "