• November 15, 2024, 12:33:03 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6

Author Topic: Otwarty weekend D3 BETA! [20.04 21:00 - 23.04 19:00]  (Read 39062 times)

Kur

• Imp
  • *
    • View Profile
    • www.d3hardcore.com
Re: Otwarty weekend D3 BETA! [20.04 21:00 - 23.04 19:00]
« Reply #60 on: April 23, 2012, 14:23:10 pm »

Zgadzam się z przedmówcami, brak rankingu, brak czat-u a'la D2 zrujnuje coś, co było dla ludzi grających HC mega wartością dodaną, która decydowała o tym, że wybierali właśnie tryb HC. To właśnie ranking+czat, szybkość, prostota komunikacji, a przede wszystkim przejrzystość tworzyło ten cały social-networking w d2, oraz różnego rodzaju kanały, chociażby nasz pol-hc, który nie miał odpowiednika i był ewenementem. Gdyby nie pol-hc, to wiele kontaktów, znajomości, legend tych prawdziwych i tych wymyślonych, by nie istniało. Bo to kanał decydował a Blood Moor potwierdzało lub obalało hipotezę kto jest pro, a kto nie.
Ktoś kto był nowy, grał po raz pierwszy, po kilkunastu minutach był ogarnięty, gdzie sprawdzić, kto na RIP'a, na jakim lvl, kto no-lifuje jak popieprzony, żeby być wysoko. Jaki jest układ sił na kanale, kto jest w jakim klanie, kto z kim ma wojnę.
Koniec końców ktoś kto łapał bakcyla i granie SC było dla niego pozbawione sensu, grał HC, bo wiedział który jest w swojej klasie, wiedział że jest potencjalnym celem, kto na niego poluje, w każdej chwili, bo jak padnie, to zaraz widać to w rankingu. Bez rankingu faktycznie będzie ciężko znaleźć "niszę" , dla której warto będzie poświęcić potencjalną kasę ze sprzedaży itemów, na rzecz grania na krawędzi. Dla siebie ? Dla satysfakcji? Po to, żeby bezsensu tracić czas, a i tak nikt się o tym nie dowie? Wątpię.
W obecnym kształcie nie widzę żadnej wiarygodnej wykładni, jakiejkolwiek miary kto będzie w jakim miejscu i w jakiej hierarchii w grze, a to jest - czego nie podważy nikt - decydujące o tym, czy wchodzisz w grę na godzinę w weekendy, czy żyjesz tym co się dzieje w światku, w którym uczestniczy wielu, bo sam jesteś jego częścią.

Raditz-AZM-

• Honorary Member
  • Kabraxis
  • **
    • View Profile
    • Słudzy Azmodana
« Reply #61 on: April 23, 2012, 14:32:23 pm »

A po co ranking skoro Blizzard powiedział, że każdy może nabić bez problemu 60 lvl? to nie to co w d2 gdzie się tłukło 99 lvl, tutaj 60 lvl nabiją nawet osoby które wchodzą co pare dni.
Choćbym chodził doliną ciemną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym skur****nem w całej dolinie.
http://diablo.azmklan.org/

Sonne-Azm-

• Iskatu
  • **
    • View Profile
« Reply #62 on: April 23, 2012, 14:43:39 pm »

No w takim przypadku nie jest potrzebny. Ale ta ichniejsza decyzja jest imao złym ruchem blizzarda.
Do tego odejście od sociala też strzał w kolano.
Od momentu kiedy Activision przejeło Blizzarda robią wszystko tak casualowo. Że się odechciewa.
Szkoda że gdy za nastolatka twierdziłem, że wszystko co blizzard stworzy będzie grywalne na lata.
Tak obecnie za każdym razem jestem rozczarowany.
Mist of Pandaria już nie kupię
Heart of Swarm także
I pewnie oszukam się na Diablo 3 bo dać szanse tej grze dam. Ale z takim podejściem nie wróże zakupu dodatku.
Cya in the Hell !!!
Znany kiedyś jako Szopen

Wimt

• Honorary Member
  • Rakanoth
  • **
    • View Profile
« Reply #63 on: April 23, 2012, 16:10:55 pm »

No w takim przypadku nie jest potrzebny. Ale ta ichniejsza decyzja jest imao złym ruchem blizzarda.
Do tego odejście od sociala też strzał w kolano.
Od momentu kiedy Activision przejeło Blizzarda robią wszystko tak casualowo. Że się odechciewa.
Szkoda że gdy za nastolatka twierdziłem, że wszystko co blizzard stworzy będzie grywalne na lata.
Tak obecnie za każdym razem jestem rozczarowany.
Mist of Pandaria już nie kupię
Heart of Swarm także
I pewnie oszukam się na Diablo 3 bo dać szanse tej grze dam. Ale z takim podejściem nie wróże zakupu dodatku.

to tylko oznaka ze starzejesz sie ;p

ness

• Imp
  • *
    • View Profile
« Reply #64 on: April 23, 2012, 17:53:54 pm »

A po co ranking skoro Blizzard powiedział, że każdy może nabić bez problemu 60 lvl? to nie to co w d2 gdzie się tłukło 99 lvl, tutaj 60 lvl nabiją nawet osoby które wchodzą co pare dni.

ranking bedzie.
Tyle ze nie bedzie on oparty na expie bo jak by to mialo niby wygladac? Milion osob ex-aequo na 1 miejscu z 60 lvl?
Bedzie oparty ponoc na tych achievementach jakos, co mi sie prywatnie nie podoba bo kompletnie to nie pasuje do h&s w ktorego sie gra po to zeby kasowac moby i zdobywac itemy a nie wykonywac jakies debilne zadania typu zabij 15 impow w 20 sekund i trzy razy pierdnij podskakujac jak to w achievementach bywa.
W linku masz cytacik kogostam z blizza ze planuja jakies account achievementy typu 10 postaci na hell, pytanie tylko na grzyba komukolwiek 10 roznych postaci w tej grze skoro 5 wystarczy mozna sobie swobodnie przebudowac build w 5 sek jedyny problem to itemy ktore magicznie sie nie pojawia po zrobieniu nastepnej postaci tej samej klasy.
Bedzie to nieprzejrzyste i po prostu glupio zapowiada sie sortowanie ludzi na ladderze wg acheivement progress czy co tam ma byc. 1 miejsce 11 osob 2 miejsce 34 osoby 3 miejsce 24 osoby itp. Nie bedzie granularity jak w porzadnym ladderze opartym na expie (takim jak byl w D2C chociazby).
Do pewnego momentu bylem przekonany ze bedzie jakis secondary stats jak chocby honor w wowie, ktory bedzie mozna sobie pogrindowac i na nim bedzie sie opieral ladder.
No ale o niczym takim na obecna chwile nie wiadomo. Nie wiem moze chca nam zrobic niespodzianke, ale bardziej prawdopodobne jest imo ze zleja sprawe w taki sposob udupia dosc skutecznie HC (ktore od poczatku bylo dla nich lacha ktora robia oldschoolowcom). HC gra sie po to zeby dojechac jak najwyzej w ladderze a nie zeby naginac mf czy tym bardziej machac jakies debilne achievementy, przyklad z brzegu = hc w D2C gdzie dojechac w okolice 90 bylo zajebiscie trudno i hardcore byl mega vs hc w D2Lod gdzie sie ludki zabijaly po tygodniu rushowania do 99 pomimo ze mf w lod byl pewnie ciekawszy dla wielu to jednak ogolnie HC ssalo. Ssalo bo nie o to na HC chodzi.
Chcialbym sie mylic, bo chce sobie w troche PvE pograc w D3 przez te pol roku poczatkowe, ale mizernie to wyglada na obecna chwile.
« Last Edit: April 23, 2012, 17:55:49 pm by ness »

rSt

• Kabraxis
  • **
  • Five Hundred Fights
    • View Profile
« Reply #65 on: April 23, 2012, 18:09:48 pm »

Nie no fajnie się w końcu dowiedzieć o co chodziło w grze na HC :D

zebranie wszystkich achievementów na hc będzie wymagało o wiele większego skilla niż 24/7 nolife grindu, mogę się o to założyć.
A joke is a very serious thing.

Battletag: Rince#2675

kilik

• Imp
  • *
    • View Profile
« Reply #66 on: April 23, 2012, 22:53:24 pm »

Pewnie przez najbliższe 2 lata i tak nie będzie się dało zdobyć wszystkich achivów - patrz WoW.

Brak kanału - zabija ta gre na maxa. Tymbardziej ze w samej grze też ma się mały "dostęp" do innych osób, bo ile tam osób max do gry wchodzi? Tak to jakiś kontakt na kanałe był. Brak "avatara" na kanale, brak desca. Syf.

Ustalanie gier pod konkretne zadania - też z dupy

Osobiście - wygląd, kamera, klimat, wszedzie ciemno jak w dupie u murzyna - mi się nie podoba.

Akurat to że każdy może wbić 60lvl, nic nie zmienia. na 1.09 było podobnie i było ok.

No i imho, zabili HC. CD na potach to nie hardcore, to nowoczesna głupota. Długie TP to samo, długie wychodzenie z gry to samo.

A ten cały poziom INFERNO, też poszłi na łatwiznę jak w 2000 (!!!), nie można było wymyślić czegoś bardziej ambitnego tylko walnąć moby 1000 razy mocniejsze (life/def/res/dmg) i dac ich 1000 razy więcej?
No i na koniec - za duże wymagania sprzętowe. Tutaj liczę ze w full wersji będzie opcja okrojenia zbędnych detali typu jakieś głupie świecidełka przy ciosach itp.
« Last Edit: April 23, 2012, 22:57:04 pm by kilik »

rSt

• Kabraxis
  • **
  • Five Hundred Fights
    • View Profile
« Reply #67 on: April 23, 2012, 23:21:43 pm »

Może ja jestem aż takim fanbojem, ale w braku kanału "jak z d2" widzę same plusy:
-ze znajomymi i tak rozmawiało się przez /f m, prywatne rozmowy na bnecie są akurat spoko, nie narzekam
-serwer irca d3cl to w ogóle powrót do wspaniałych czasów młodości, kiedy uwielbiałem siedzieć na serwerach irc.pl, więc "kanał" będzie, a z braku tego oficjalnego, liczę, że będzie on dość aktywny. Jeszcze jakby się zrobiło międzynarodowo to w ogóle bajka.

CD na potach, długie TP i wychodzenie z gry to właśnie JEST hardcore Kilik :D

kilik

• Imp
  • *
    • View Profile
« Reply #68 on: April 23, 2012, 23:29:52 pm »

To nie jest hardkor, masz praktycznie zerowy wpływ wtedy na cokolwiek przy lagu czy to neta czy kompa ot czysty bezsens. To już będzie totalnie zachowawcze granie, byle by się zdążyło uciec.

Anyway, rzeczywiście, ze znajomymi gadało się na /f m, ino problem jest taki ze tutaj nie ma /f m. Będzie pewnie coś ala gildie w Wowie, ale co z tego jak właśnie najlepsze na /f m było to że niekoniecznie miało się tych samych rozmówców.

Ok kanał na ircu - spoko sprawa, też zawsze lubiłem ircowy klimat. Tylko że znowu tracimy na "niezależności" i odgórnej cenzurze która na ircu istnieje, a na pol-hc jej nie było. Zara się na ircu jeden z drugim obrazi na siebie, poskarży się któryś kumplowi i polecą bany. Bezsensowne, tym bardziej teraz jak każdy z nas jest dorosły i nie potrzebuje nauczycielki która pilnuje żeby nie przeklinał. Już i tak nas blizz będzie inwigilował (chora jazda z tym przechowywaniem priv rozmów).

Sonne-Azm-

• Iskatu
  • **
    • View Profile
« Reply #69 on: April 24, 2012, 01:07:37 am »

Irc to tylko substytut. Poco mam mam rozmawiać na ircu jeśli mógłbym to robić w grze. Jeśli chcesz pogadać na ircu to przecież droga wolna. Już możesz sobie siedzieć. Dla mnie jest to oddzielna aplikacja, która mogła być wkomponowana grę.
A w każdej grze social zawsze rozwijał grę. Ile razy w d2 jest tak, że siedzisz na kanale i gadasz, i czasem jest więcej gadania niż samego grania. A jeśli jest jeszcze /fm i można połączyć te dwie czynności.
Mają gotowe i sprawdzone rozwiązania. Ale nie korzystają z nich, bezsens.

A odnośnie HC, to sorry ale tak właśnie było. To co powiedział ness wydaje się głupie, ale jest brutalną prawdą.
Chodziło oto że na kanale postać Twoja ma 9x lvl jest na CZERWONO i jest gotowa do walki oraz widnieje na ladderze. A wszyscy w okół mają się podniecać, że jesteś koks.
Teraz nikt tego nie zauważy. Tylko kolega z drużyny.

Jedni lubili grać pvp, inni lubili bić tysięczny raz pindla, a reszta koksiła baalruny lub krowy do 99 lvl.
Ja byłem w tych ostatnich. A wynika z tego, że zabili mój tryb gry.
Do tego zapowiada się drugi WoW. A nie po to rezygnowałem z WoW'a aby grać teraz w podobną grę.
Ofc kupię, pogram, ale jeśli to zmierza ku temu, to jestem bardzo zawiedziony.

Jakby nie mogli zrobić to samo co w d2, tylko gra taką jak teraz mamy, tzn graficznie zaimplementować do d2 + dodatki ala Action house.
Cya in the Hell !!!
Znany kiedyś jako Szopen

rSt

• Kabraxis
  • **
  • Five Hundred Fights
    • View Profile
« Reply #70 on: April 24, 2012, 01:44:10 am »

Irc to tylko substytut. Poco mam mam rozmawiać na ircu jeśli mógłbym to robić w grze. Jeśli chcesz pogadać na ircu to przecież droga wolna. Już możesz sobie siedzieć. Dla mnie jest to oddzielna aplikacja, która mogła być wkomponowana grę.
ja nie piszę, że brak kanału jest lepszy. Mi to po prostu nie przeszkadza w takim stopniu jak Tobie.

A odnośnie HC, to sorry ale tak właśnie było. To co powiedział ness wydaje się głupie, ale jest brutalną prawdą.
Chodziło oto że na kanale postać Twoja ma 9x lvl jest na CZERWONO i jest gotowa do walki oraz widnieje na ladderze. A wszyscy w okół mają się podniecać, że jesteś koks.
Może brutalną prawdę zostawmy w spokoju, bo nie ma ona tutaj nic do rzeczy. To, że jedyny sens grania na hc to stanie na kanale, chwalenie się swoją postacią i ranking, który nigdy nie pokazywał nic innego niż to ile kto ma czasu na grę (i kto miał laga w pechowym momencie) to twoja opinia. Fajnie, że ją masz. Ja 99lvle robiłem z zupełnie innych powodów. Chcesz e-peenu, to zrób wszystkie achievementy. Będziesz w rankingu, będzie super.

tass-bl

• Kabraxis
  • **
  • kajtek
    • View Profile
« Reply #71 on: April 24, 2012, 07:54:58 am »

zajebista grywalnosc kontra brak e-lansu na kanale = gra do bani O_O

Wimt

• Honorary Member
  • Rakanoth
  • **
    • View Profile
« Reply #72 on: April 24, 2012, 08:54:11 am »

macie od tego ta bete aby na forum blizza napisac feedbacka (bledy badz propozycje) bo wbrew tego co myslicie oni patrza na to co user chce
jednak wy wolicie poplakac na prywatnym forum jak wam zle i czekac na cud

na przykladzie wowa czy lola "placz" userow ma wielka moc
« Last Edit: April 24, 2012, 08:56:36 am by Wimt »

kilik

• Imp
  • *
    • View Profile
« Reply #73 on: April 24, 2012, 10:35:33 am »

tass dkad Ty bierzesz ta duza grywalnosc? Wiekszosc ludzi zagra tulko dlatego ze to diablo, w becie jak na razie nie pokazali nic co by im zapewniło jakis poziom grywalnosci.
Zreszta my jestesmy tylko malym %. To gra glownie dla nowych ktorzy nie grali w d2.

idid

• Honorary Member
  • Cydaea
  • **
    • View Profile
« Reply #74 on: April 24, 2012, 10:54:44 am »

Chyba sie troche zagalopowales z tymi nowymi.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6

BlackRain , 2006 by Crip
Diablo 3 PvP, Diablo 3 PvP

Page created in 0.124 seconds with 18 queries.