Nie, jak juz masz 5 NV to masz gwarantowany dodatkowy drop 1 rare z kazdego champion packa a 2 z aktowych bosow (+warden, skeleton king, zoltun kulle, maghda i pewnie pare wiekszych srodaktoych fabularnych bosow). Reszta to czysty fart - dla tego robi sie podmianki na sprzet MF, zeby zwiekszyc szanse na tego farta. Czasem po zdobyciu 5 NV mam z packa po 4 rare a potem dlugo dlugo tylko 1, czasem ciagle leci mi po 3-4 - tu nie ma zasady, liczy sie tylko slepy traf.
pozdr
Mag, w/g mnie znacznie lepiej skupic sie na sprzecie uwzgledniajac przezywalnosc/predkosc zabijania mobow a nie obecnosc MF (przynajmniej na poczatku farmy inferno). Dla tego fajnie miec powiedzmy ze 4 czesci ekwipunku z najwiekszym MF na podmianke - polecam helm z socketem z bazowym 10+ MF (z kamieniem bedzie kolo 30% MF), jakis amulet bo moze miec do 40% MF, i ze 2 inne. To nie jest takie bolesne - widzisz, ze ostatni mob z packa ma milimetr zycia i klikasz sobie 4 x i juz. Az zolto od tych rare...
Wbrew pozorom dzieki bonusowi NV nawet z 0 podstawowego MF na sprzecie sporo rare wpada - 5 stackow procz gwarantowanego dropa daje 75% MF wiec nie jest zle. (Max MF w grze wraz z kapliczka i 5 stackami NV to okolo 430%)
pozdr