Ha! Jestem zajebisty, bo odpowiadam parę tygodni po założeniu tematu - ach ten suspens
Generalnie Magu wiadomo, że zlot nie był pierwszym ogólnopolskim zlotem i na pewno nie pierwszym zlotem w ogóle, ale pozwoliłem sobie doczepić do niego metkę "Pierwszy ogólnopolski" z kilku powodów.
Po pierwsze, większość graczy, którzy tam byli albo nie grało w D1/D2, a nawet jeśli, to raczej w takich zlotach nie uczestniczyli (sam widziałeś, że ludki takie jak Ty, Draco czy Juras trzymali się w jednym miejscu i generalnie nie było Was wielu - znałeś jakieś osoby poza tym gronem?). Dla nich czasy sprzed D3 to prehistoria, więc i tak nie obchodzi ich czy ktoś organizował zloty wcześniej, a uczestnictwo w "Pierwszym ogólnopolskim" brzmi dumnie.
Druga sprawa to to, że nie ukrywam, że narobiłem się trochę przy organizacji tego ustrojstwa i chciałem zrobić wokół niego trochę szumu. Załatwiłem Wuluxara, książki do rozdania, robione na zamówienie podkładki pod piwo itp. Uznałem więc, że to coś więcej niż po prostu wypad na piwo z paroma kumplami z różnych miast
Jeśli chodzi o poprzednie zloty, to w paru uczestniczyłem, ale w żadnym z nich nie brało udział 50 osób (może po prostu byłem zbytnim szczawiem, za czasów D1 może takie zloty miały miejsce, dunno).
No i generalnie jeśli upierasz się nad zmianą nazwy, to myślę, że zadowolę Cię jeśli powiem, że powinien być to raczej "Pierwszy współczesny ogólnopolski zlot Diablo"
Nota bene weź pod uwagę, że tydzień wcześniej odbył się inny zlot, w Katowicach, i tam pomimo około 35 osób nie było takiej pompy, więc i w nazwie obyło się bez szpanu