Azur wydaje mi się, że trochę przesadzasz. Chcesz zrobić z D3 e-sport? Ktoś ma się z tego utrzymywać? Proszę Cię
Nie porównuj D3 do LoLa, SC2 czy CSa, chyba sam widzisz bezsensowność takiego porównania. Zostań nowym game directorem, jest wakat, i przerób tą grę na progamingową. Chyba każdy widzi, że D3 jest gówno warte w trybie pvp i duele są upokorzeniem dla Blizzarda. D3 nigdy nie będzie e-sportem, a my staramy się żeby ta lokomotywa toczyła się chociażby z prędkością żółwia, a nie śmigała jak Hayabusa, więc takie argumenty są kompletnie bezsensowne.
I imho można też darować sobie argumenty w stylu "to zmień grę". Ligi nie robimy dla Ciebie i Twoich kumpli z fl, tylko dla całego spektrum graczy. Także dla tych biedniejszych i tych, którzy nie mają czasu/nie chce im się farmić. Ty masz taką opinię i dzięki za jej przekazanie, ale inni mogą mieć inną i z nią też się liczę.
Idź i powiedz najlepszym teamom na świecie z różnych lig żeby przestali siedzieć przed kompem i trenować bo przecież mają już skilla to Cię wyśmieją.
Tak będzie. Z tą różnicą, że oni trenują SKILLA podczas rozgrywek vs inny gracz, a nie farmę w a3.
Mam nadzieję, że się mylę ale boję się, że wyjdzie z tego to samo co PCL w d2 gdzie w turniejach 90+% uczestników to byli Polacy.
Jeśli tak, to osiągniemy sukces, bo PCL było nastawione głównie na polskich graczy...
Panowie, ja na waszym miejscu też bulwersowałbym się gdyby mi ktoś zabronił używać items, zdobytych podczas 1000 godzin latania na moście korsika. Blue items to propozycja, którą moim zdaniem musimy wprowadzić, chociażby dla testów. Nie postuluję tworzenia jej jako głównej ligi, ale znam kilka osób, które bawiły się w takie duele i są o wiele bardziej zadowoleni niż z normalnych, więc można spróbować.
Nie interesuje Cię to? Nie graj. Ale może zainteresuje osoby, które nie są totalnymi nolifami jak Moldran czy ludzie z xxxx przegranymi godzinami. Liga ma być atrakcyjna nie tylko dla waszych kolegów z gosu eq i zajebistymi charami, ale też dla casuali, którzy po prostu chcą coś pograć.