Tak na prawdę jest to smutny news...
Duelowanie nie ma być głównym elementem gry
Wiadomo, że głównym elementem gry było zabicie diablo i wkręcnie się w fabułę, która była tworzona przez ponad 6 lat, ale po co była ta cała szopka z prezentowaniem aren, dueli i jak to fantastycznie wygląda - skoro tego nie ma i nie będzie ? Czyżby "drobne oszustwo" ?
Dalej...
więc nie chcemy tworzyć żadnych rozbudowanych systemów lub złożonych ograniczeń tylko po to, by uregulować balans dueli. Jeżeli jest szansa, że potencjalna zmiana lub korekta wpłynie negatywnie na rozgrywkę PvE, nie zaimplementujemy jej
Czyli co, ta gra od początku miała być tylko PvM ? I jeszcze raz to samo pytanie: to po co ta cała szopka z tą całą prezentacją PvP ? Oj kłamczuszki...
Pomijam fakt, że po 2 tyg. od daty premiery, ludzie uznali, że ta gra nie ma "end-game'a", a PvM jest irracjonalnie beznadziejne.
więc możliwe jest, że tylko drobne zmiany ostatecznie zostaną wdrożone, bez większych zmian w systemie.
Czyli nie będzie aren, nie będzie patchy, które by zmieniały skille pod kątem pvp ? Jeśli jakaś umiejętność okaże się zbyt OP w trybie PvP, ale w PvM będzie okej to Blizzard nic nie zrobi ?! I jeszcze jedno pytanie czy jeśli będą jakieś major bugi lub glitche w trybie PvP, ale nie będą wpływały one w żaden sposób na PvM oraz na grę w samą sobie to czy będą to naprawiali ?
Wnioski są proste.
Rozumiem, że każdy produkt ma się sprzedać i zarobić na siebie. Marketing - marketingiem, wszystko musi pięknie błyszczeć i lśnić, ale w tym przypadku ja na prawdę czuję się bardzo mocno oszukany. Cała ta otoczka to jedna wielka ściema - gra na emocjach fanów po to by na pewno kupili grę. Nie ma PvP, a forma jego wydania już nawet nie pozostawia "wiele do życzenia". To tak jak w telewizji zobaczył bym reklamę odkurzacza, który powiedzmy potrafi odkurzać ściany ! Po zakupie produktu, okazuje się, że mogę odkurzać nim jedynie tylko podłogę, a na domiar złego z dywanem też ciężko mu idzie. Po poskarżeniu się u sprzedawcy otrzymał bym końcówki do tego odkurzacza, które by mi umożliwiały odkurzanie ścian i ułatwiło sprzątanie dywanu. Tylko niestety, dywan nadal by mi się odkurzało, a ściany były w ciąż brudne, a wszystko to było by dalekie od spotu, który widziałem w telewizji.
Nie wiem jak wy, ale ja już nigdy więcej nie kupie produktu Blizzarda.
No cóż trzeba działać i rzeźbić w gównie.
Wierzę w to, że community D3CL, na tyle będzie silne i zaradne, że stworzy fajne i w miarę ciekawe PvP, tym samym udowodni Srajzzardowi, że ssie i niech spada na bambus ! o !