Zawias!
Zacznę od tyłu - co do Twojego klanu PC, Kryta Ghosta i Hella nie widziałem na d3, na pewno grali Hubi i Masters.
Co do zarabiania na ah czy w ogóle tego typu sprawach - jeżeli chcesz coś zarobić nie używając wspomagaczy - graj na HC. Dużo większy fun niż na sc, nie ma takiej konkurencji w farmieniu jak na sc, gdzie masz bardzo dużo botów. No i na pewno jest nadal mocna ekipa z pol-hc, która nadal tam farmi (nie jestem na bieżąco od paru tygodni, ale powrócę na hc jak czas na to pozwoli, pewnie będzie to najbliższy patch 1.0.9).
Na sc zawsze tego demon huntera może sobie zrobić, nie jestem w stanie Ci powiedzieć ile real money trzeba zainwestować, żeby jakąś radochę czerpać z pvp, parę stówek na przyzwoity gear pewnie musiałoby pójść.
Niestety pvp jest dość słabo rozwinięte, nasze zaangażowanie i zajawka przez pierwsze tygodnie to było niestety za mało, 2v2 można grać tylko w trybie friendly fire - jeżeli w dodatku do D3 będzie bardziej rozwinięte pvp, to jakiś tam userbase, a także fajna stronka, system ligowy i forum jak widać stoją, jednak przy obecnym systemie pvp z kopyta nie ruszymy.
Pozostaje utrzymywać kontakt, pykać sobie z kumplami (najlepiej na HC) i może będzie lepiej, jak dodatek nie przyniesie nowych rozwiązań PVP (a raczej przyniesie, pytanie jak daleko idące) to znowu będziemy płakać.
Btw, PvP możesz grać też na HC - na arenie zgony nie zabijają Twojej postaci, natomiast pewnie warto sobie wylewelować na przyszłość przynajmniej jednego chara na sc, jakby się okazało, że kiedyś PvP będzie bardziej grywalne.