Tak jak idid potwierdzil moje spostrzezenia, brak pomocnik, 2 skrzydlowych ktorzy polowe sezonu na trybunach siedza przez kontuzje, zle wrozy, w ManU bardzo dawno nie bylo rozgrywajacego z pierwszego wrazenia (chyba od czasu beckhama), bo CR7 wg mnie bardziej na wykonczenie jest niz na rozegranie ataku pozycyjnego. Nawet brak wspomnianego destruktora jest problemem, dlatego az dziwne jest jakim cudem ManU ma 1 miejsce w lidze. Mecze w LM i LE potwierdzily nasze uwagi, gdzie Athletic pokazal, ze ManU oprocz napastnikow nie posiada niczego. Niestety Ferguson nigdy nie byl osoba, ktora wydaje wieksze pieniadze na transfery.
Co do Wengera - fakt, dobrze prowadzi polityke transferowa, ale niestety jest to wymuszone z zarzadu klubu, aby sprzedac kluczowych zawodnikow aby nadrobic plynnosc transferowa - przyklad nasriego(ktory wg mnie byl jednym z kluczowych osob w Arsenalu) - w City ma wachania formy ale ostatnio dobrze mu idzie.
Co do Chelsea - faktycznie dobre transfery oprocz niewypalu Torresa, ale szczerze uwazam, ze on nigdy nie byl "wybitnym" graczem - nawet w szczytowej formie - byl dobry ale nie 'wyborny'